Οι Οργανούληδες πάνε στο Δημοτικό σχολείο

Οι Οργανούληδες πάνε στο Δημοτικό σχολείο

Α’ Περίοδος Ιανουάριος-Μάιος 2022

 

  • Ένας κόσμος γεμάτος υπερήρωες που σώζουν ζωές. Με τα πιο απλά λόγια και με τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», τα παιδιά του δημοτικού μαθαίνουν το σώμα τους, αλλά και τον τρόπο που η δωρεά οργάνων κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

 

Ποια είναι τα βασικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα; Πού βρίσκονται; Ποια είναι η λειτουργία τους; Πώς τα διατηρούμε υγιή; Αλλά και πώς ένας άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει έναν άλλον άνθρωπο μέσα από μια μεταμόσχευση; Ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά; Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται εύκολες και διασκεδαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», που σχεδιάστηκαν ειδικά για τα παιδιά και μπορούμε να τους «συναντήσουμε» στα εκπαιδευτικά υλικά που συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις και παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2021-2022 (ΙΘ Θεματικός άξονας).

Η έννοια της μεταμόσχευσης αλλά και η δωρεά οργάνων γίνονται θεματικές σε μια συζήτηση που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Μέσα στις τάξεις των δημοτικών σχολείων γεννιέται η ελπίδα. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους, αλλά και την αξία της δωρεάς οργάνων στις ζωές όλων μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Αίτηση Συμμετοχής

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή του/της ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ / ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ του σχολείου

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε εδώ την αίτηση ενδιαφέροντος

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο