Transplant Masterclasses: ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ WEBINAR: 07.11.2022 | 18:30

Transplant Masterclasses: ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ WEBINAR: 07.11.2022 | 18:30

 

Ένας διεθνούς φήμης χειρουργός μεταμοσχεύσεων που είδε το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο Γκίνες, ως ο χειρουργός που έχει διενεργήσει τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις νεφρού σε μία μέρα, αλλά και στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων παγκοσμίως, λαμβάνοντας ο ίδιος μόσχευμα καρδιάς από δότη που έπασχε από ηπατίτιδα C. Ένας νοσηλευτής που ηγείται της αναμόρφωσης του βρετανικού συστήματος υγείας στη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Ένας χειρουργός, επικεφαλής της ομάδας που τοποθέτησε χειρουργικά γενετικά τροποποιημένη καρδιά χοίρου στο σώμα ενός 57χρονου ασθενούς.
Dr. Robert A. Montgomery, Anthony Clarkson, Dr. Muhammad Mansoor Mohiuddin: τρεις εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο των μεταμοσχεύσεων παγκοσμίως, τρεις «Σπουδαίες Ιστορίες Δωρεάς Οργάνων». Έρχονται στο 1ο Transplant Masterclass, που διοργανώνει το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση.
To webinar θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα livemedia.gr και η παρακολούθηση θα είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ TRANSPLANT MASTERCLASSES >

(Αν δεν ανοίγει το κουμπί πατήστε εδώ: https://bit.ly/3SJWpol)
Το webinar θα είναι διαθέσιμο στις 7 Νοεμβρίου, 18:30

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 

Dr. Robert A. Montgomery

Πρόεδρος και Καθηγητής Χειρουργικής στο πανεπιστημιακό και ερευνητικό ίδρυμα NYU Langone Health, ΗΠΑ

Ο Dr. Robert A. Montgomery είναι Πρόεδρος και Καθηγητής Χειρουργικής στο πανεπιστημιακό και ερευνητικό ίδρυμα NYU Langone Health, καθώς και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταμοσχεύσεων NYU Langone στις ΗΠΑ. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, από όπου αποφοίτησε με έπαινο. Ανακηρύχθηκε διδάκτορας Μοριακής Ανοσολογίας από το Balliol College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην Αγγλία. Ο Dr. Montgomery ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη γενική χειρουργική, το πρόγραμμα εξειδίκευσης στη μεταμόσχευση πολλαπλών οργάνων, καθώς και το μεταδιδακτορικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Μοριακή Γενετική του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins (ΗΠΑ). Για περισσότερο από μια δεκαετία εργάστηκε ως Επικεφαλής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων και Διευθυντής του Comprehensive Transplant Center του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ήταν μέλος της ομάδας που ανέπτυξε τη διαδικασία λαπαροσκοπικής νεφρεκτομής από ζώντα δότη, μια πρότυπη πλέον διαδικασία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ίδιος και η ομάδα του στο Johns Hopkins συνέλαβαν την ιδέα των διαδοχικών διασταυρούμενων μεταμοσχεύσεων νεφρού (μοντέλο κλειστής αλυσίδας) και το πρωτόκολλο Hopkins για την απευαισθητοποίηση μη συμβατών δοτών, ενώ εκτέλεσε την πρώτη αλυσίδα μεταμοσχεύσεων που ξεκίνησε από αλτρουιστή δότη. Ήταν επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την πρώτη διαδοχική διπλή χιαστί ανταλλαγή, την πρώτη διαδοχική τριπλή χιαστί ανταλλαγή, την πρώτη διαδοχική οκταπλή διανοσοκομειακή χιαστί ανταλλαγή και συνεπικεφαλής της πρώτης δεκαπλής ανοιχτής αλυσίδας. Το 2010 συμπεριλήφθηκε στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, έχοντας πραγματοποιήσει τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις νεφρού σε μία ημέρα. Θεωρείται διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στη μεταμόσχευση νεφρών για ασθενείς υψηλής ευαισθητοποίησης και ασθενείς με ΑΒΟ ασυμβατότητα, ενώ οι πολυπλοκότερες περιπτώσεις ασθενών από ολόκληρο τον κόσμο παραπέμπονται σε αυτόν.

 

Anthony Clarkson

Διευθυντής Δωρεάς και Μεταμόσχευσης Οργάνων και Ιστών του Ηνωμένου Βασιλείου

Τον Φεβρουάριο του 2019, ο Anthony Clarkson διορίστηκε Διευθυντής Δωρεάς και Μεταμόσχευσης Οργάνων και Ιστών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό ήταν το επιστέγασμα μιας σταδιοδρομίας άνω των είκοσι ετών στον οργανισμό NHSBT (Εθνική Υγειονομική Υπηρεσία Αίματος και Μεταμοσχεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου) και της εξαιρετικής του πορείας, από τις κλίνες και τη φροντίδα των ασθενών στα κλιμάκια λήψης αποφάσεων του οργανισμού. Ο Anthony Clarkson είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στη στρατηγική και τη διαχείριση δωρεάς οργάνων και ομιλητής σε συνέδρια σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο τη διάδοση της τεχνογνωσίας του για την ανάπτυξη υπηρεσιών και τη διάσωση και βελτίωση ζωών. Το 2018, του απονεμήθηκε το πολύ σημαντικό βραβείο Clinical Leader of the Year της επιθεώρησης HSJ. Ο Clarkson εργαζόταν ως νοσηλευτής από το 1994 και είναι εξειδικευμένος στη χειρουργική κεφαλής και τραχήλου. Το 1997 άρχισε να εργάζεται στην Εθνική Υπηρεσία Αίματος, αρχικά στη δωρεά αίματος και ιστών από ζώντες δότες. Το 2000 επεκτάθηκε και στον τομέα της δωρεάς ιστών από αποβιώσαντες δότες. Το 2005 ανέλαβε τη διαχείριση του συνόλου των πτυχών της δωρεάς ιστών σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και την ηγεσία του Προγράμματος Αφαίρεσης Οφθαλμών του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Management Development, κατέλαβε τη θέση του Υπεύθυνου Κλινικής Ανάπτυξης, ενώ το 2009 έγινε Αναπληρωτής Διευθυντής Δωρεάς Οργάνων και Νοσηλευτικής μέχρι το 2019, οπότε και ανέλαβε τα σημερινά του καθήκοντα.

 

Dr.Muhammad Mansoor Mohiuddin

Καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντής του Προγράμματος Καρδιακής Ξενομεταμόσχευσης στο Πανεπιστήμιο Maryland, ΗΠΑ

Έχοντας αφοσιωθεί στις ξενομεταμοσχεύσεις για πάνω από 30 χρόνια, ο Dr. Muhammad Mohiuddin κατάφερε να ολοκληρώσει, στις 7 Ιανουαρίου 2022, την πρώτη ξενομεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο, στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη. Ο Dr. Mohiuddin είναι Καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντής του Προγράμματος Καρδιακής Ξενομεταμόσχευσης στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει επικεφαλής του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων του Ερευνητικού Προγράμματος Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνεύμονα και Αίματος (NHLBI) των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΗ), Διευθυντής του Εργαστηρίου Ξενομεταμοσχεύσεων στο Πανεπιστήμιο Rush του Σικάγου, ενώ είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια της Πενσιλβάνια, της Φιλαδέλφειας και στο Rush του Σικάγου. Ο Dr. Mohiuddin συμμετέχει από το 1991 σε ερευνητικά προγράμματα για τις ξενομεταμοσχεύσεις, ανέπτυξε τα ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Rush του Σικάγου, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στην Μπεθέσντα του Μέριλαντ και πλέον και του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη. Είναι κάτοχος MBBS (MD) από το Dow Medical College του Καράτσι στο Πακιστάν και, μετά την αρχική χειρουργική του εκπαίδευση στο Δημόσιο Νοσοκομείο του Καράτσι, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση και τις εξειδικεύσεις του στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών του Πανεπιστημίου Drexel. Ο Dr. Mohiuddin έχει αφιερώσει εξολοκλήρου την επαγγελματική του σταδιοδρομία στις ξενομεταμοσχεύσεις. Μεταξύ των επαγγελματικών του επιτευγμάτων στον τομέα των ξενομεταμοσχεύσεων, είναι η κατάδειξη της μεγαλύτερης επιβίωσης μετά από ετεροτοπική και πλέον ορθοτοπική ξενομεταμόσχευση καρδιάς. Είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ξενομεταμοσχεύσεων (IXA) της Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων (TTS). Έχει επίσης διατελέσει μέλος του ΔΣ της IXA για 4 χρόνια, με αρμοδιότητα την προαγωγή της παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της IXA και του FDA. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα και 150 περιλήψεις, ενώ έχει δώσει πολλές διαλέξεις για τις ξενομεταμοσχεύσεις. Είναι συνεργάτης της επιστημονικής επιθεώρησης “Transplantation” και επιμελείται δημοσιεύσεις για πολλές άλλες επιθεωρήσεις. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων του Dow Medical College Βόρειας Αμερικής. Κατά την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία έχει λάβει αρκετές επιχορηγήσεις από το NIH και άλλους φορείς. Αυτή την περίοδο διαχειρίζεται πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις.

 


 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΙΔΑ

 

                

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

                                  

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο