ΔΩΡΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΠΑΤΡΑ

ΔΩΡΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΠΑΤΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αθήνα, 29/07/2023

Δώρα Ζωής από Θεσσαλονίκη & Πάτρα

 

Στις 28 & 29 Ιουλίου, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από δύο ασθενείς που απεβίωσαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Γ.Ν.Θ.) «Ιπποκράτειο» και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου (Π.Γ.Ν.) Πατρών.

Οι οικογένειες των δοτών, μιας 58χρονης γυναίκας και ενός 14χρονου κοριτσιού, αποφάσισαν να προσφέρουν ελπίδα σε 10 ασθενείς. Κατόπιν της συναίνεσης των οικογενειών τους, ενημερώθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και άμεσα ξεκίνησαν οι απαραίτητες συντονιστικές διαδικασίες της λήψης των μοσχευμάτων και της εύρεσης των κατάλληλων ληπτών σε Ελλάδα και συνεργαζόμενες χώρες της Ευρώπης.

Μεταμοσχευτικές ομάδες από το Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», το ΑΧΕΠΑ και την Πάντοβα της Ιταλίας προσήλθαν συντονισμένα στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο». Αντίστοιχα, μεταμοσχευτικές ομάδες από το Π.Γ.Ν. Πατρών, το Μπέργκαμο της Ιταλίας και τη Βιέννη της Αυστρίας, προσήλθαν στο Π.Γ.Ν. Πατρών.

Η μεγάλη αυτή επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί με επιτυχία χωρίς την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των ΜΕΘ και των Χειρουργείων του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» και του Π.Γ.Ν. Πατρών. Εξίσου πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και Πάτρας, καθώς και του προσωπικού του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου.

Ο ΕΟΜ, εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών και όλης της μεταμοσχευτικής κοινότητας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις δύο οικογένειες, ευελπιστώντας η πράξη αυτή να προσφέρει ένα ελάχιστο νόημα στην τραγική απώλειά τους.

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο